Előszó

„Ha nem vagy rá hajlandó, hogy változtass az életeden, nem lehet rajtad segíteni.”

Hippokratész1

A kézikönyv segítséget ad értelmezni a gyógytestnevelést, a hozzá kapcsolódó törvényeket és tartalmakat, rámutat a testneveléssel való szoros és elválaszthatatlan kapcsolatára. Továbbá bemutatja azon fogalmakat, és egyéb előírásokat, melyek fontosak a foglalkozások tervezése, szervezése, lebonyolítása kapcsán. Kifejtésre kerülnek azon mozgásszervi betegségek, melyek az iskolás – vagy akár az óvodás – korosztálynál is fokozott figyelmet igényelnek.

Így reméljük sikerül betöltenie azt a szerepet, hogy egyaránt legyen hasznos a testnevelők, a gyógytestnevelők, valamint a testnevelést tanító alsó tagozatos tanítók számára. De fontosnak tartjuk, hogy megfelelő ismereteket biztosítson a téma iránt érdeklődő szülőknek, vagy épp a sporttudományi képzésekben résztvevő hallgatóknak is.

Célunk volt összességében, hogy a széleskörben elérhető gyakorlatorientált könyvek mellé készüljön egy, a prevenció-rehabilitáció köznevelési színterét bemutató, a témával kapcsolatban felmerülő elméleti kérdésekre válaszokat adó szakkönyv.

A Szerzők

1 Hippokratész idézet http://www.citatum.hu/szerzo/Hippokratesz Letöltés ideje: 2015.02.01.

  Tartalomjegyzék Következő fejezet »