Előszó

Az olvasó egy olyan összefoglaló elektronikus jegyzetet olvashat, amely tartalmazza a mozgásszabályozás megismeréséhez szükséges legfontosabb alapvető ismereteket egyetemi hallgatók számára.

A tankönyv részletesen elemzi az izom-, valamint az idegrendszer alapvető szerepét a mozgások kivitelezésében, annak szabályozásában. A mű hiánypótló, hiszen hasonló, kifejezetten a neuromuszkuláris rendszerrel foglalkozó írás a mozgásszabályozással kapcsolatosan nem található. A könyv terjedelme több mint 100 oldal, mely 55 ábra segítésével könnyíti meg a tananyag alapvető és egyszerű feldolgozását, annak megértését. A könyvet a szerző elsősorban testnevelő-edző, sportszervező BSc szakos, továbbá bármilyen biológia, rekreáció, valamint egészségtan szakos hallgatóknak ajánlja.

Az elektronikus tananyag megírásának ideje alatt Atlasz Tamás a Nemzeti Kiválóság Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjasa, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai Ösztöndíjasa volt.

A szerző reméli, hogy a jelen formában elkészült elektronikus tananyag hasznos segédanyagként használhatják mind az élettani, mind pedig a mozgásszabályozás kurzusok során.

Pécs, 2015. július

A szerző

  Tartalomjegyzék Következő fejezet »